Microintreprinderile nu mai au nici o sansa

O informare de presa facuta de Directia de Comunicare, Relatii Publice, Mass-Media si Transparenta spulbera orice posibila speranta pe care contribuabilii o mai aveau cu privire la microintreprinderi. Asadar, potrivit prevederilor Codului fiscal si a normelor de aplicare, incepand cu 1 Ianuarie 2010, microintreprinderile care pana la data de 31 Decembrie 2009 aplicau prevederile referitoare la impozitul pe veniturile microintreprinderior vordeveni platitori de impozit pe profit. Redam mai jos continutul informarii de presa publicata pe site-ul Ministerului Finantelor publice.

Informare de presa

Referitor la impozitarea activitatii microintreprinderilor in anul 2010 va aducem la cunostinta urmatoarele: in conformitate cu prevederile art. 107 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, sistemul de impozitare pentru microintreprinderi, a avut o aplicabilitate limitata in timp, respectiv pana la data de 31 decembrie 2009, prin modul de reglementare a cotelor de impozitare numai pentru anii 2007-2009.

Astfel, pe cale de consecinta, incepand cu 1 ianuarie 2010, prevederile Titlului IV “Impozit pe veniturile microintreprinderilor”, normele metodologice de aplicare corespunzatoare, precum si alte prevederi incidente acestui sistem, nu mai produc efecte juridice.

Prin urmare, incepand cu data de 1 ianuarie 2010, microintreprinderile care pana la data de 31 decembrie 2009 au aplicat prevederile Titlului IV din Codul fiscal, vor intra in categoria contribuabililor platitori de impozit pe profit, potrivit Titlului II “Impozitul pe profit” din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa articol: Contabilitateafirmei.ro

Informatie gasita in: Stiri • Monday, February 1st, 2010

Comments

Scris de Witcher pe February 1st, 2010 at 4:11 pm

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Trackbacks

  • Witcher
 

Lasati o parere